rouwVOORBIJrouw

Edith Aerts        Holistische rouw - en verliesconsulent

​​


Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

Toeval bestaat niet!

Geplaatst op 29 mei, 2019 om 13:20 Comments reacties ()
Toen ik me gisterenavond op de valreep wilde aanmelden voor een lezing, kreeg ik te horen dat deze volzet was! Een lichte teleurstelling overviel me maar onmiddellijk daarna wist ik dat de dame in kwestie me ging terugbellen. Waar dat gevoel vandaan kwam, weet ik niet maar het gebeurde wel... Even later belde het nummer dat ik een kwartier eerder gecontacteerd had terug met de melding dat er een plaats was vrijgekomen! Ik kon niet anders dan denken dat ik daar moest zijn! Het werd een aangename avond met enkele ontmoetingen met bijzondere mensen. Voor mezelf werden er weer een paar dingen in gang gezet zodat ik vandaag verder kan met het gerust gevoel dat ik de juiste weg bewandel. Zelfreflectie van tijd tot tijd kan zo zinvol zijn!

Kattenwijsheid

Geplaatst op 9 mei, 2019 om 5:50 Comments reacties ()
Wat kunnen wij mensen nog veel leren van de natuur en de dieren....en in het bijzonder van katten! Daar, waar wij ons druk maken over dingen, die vaak niet eens belangrijk zijn, zijn katten heel relax! Het maakt voor hen niet uit wat er die dag op het programma staat! Wat ze wel of niet mogen, welk eten ze voorgeschoteld krijgen, in welke zetel ze wel of niet mogen liggen, met welke speeltjes ze mogen spelen en dewelke niet onder de noemer speeltjes vallen... Daarmee wil ik niet zeggen dat ze niet nieuwsgierig zijn, niet op onderzoek uitgaan en ontzettend volhardend kunnen zijn... Natuurlijk doen en zijn ze dat. Hoe ontzettend mooi is dat juist! Heb je weleens bewust de tijd genomen om jouw huisgenoot te observeren? Wat valt je op? Ik ben ervan overtuigd dat ze een glimlach op jouw gezicht kunnen toveren als je eens een mindere dag hebt... Er kunnen ontzettend veel factoren meespelen die jouw dag maken of kraken maar bij katten is dat niet zo. Zij leggen zich er gewoon letterlijk bij neer als iets niet kan of mag en gaan gewoon iets anders doen... totdat je niet meer kijkt...om het dan toch nog eens opnieuw te proberen! Of ze doen gewoon helemaal niks! Waarom blijven wij vaak hangen in dingen die we niet kunnen of mogen? Zou ons leven er niet veel simpeler uitzien als we iets meer te rade gingen bij katten.... Voor ons mensen is het vaak noodzakelijk om zich te bewijzen, om belangrijk gevonden te worden en misschien dingen te doen die we niet eens willen doen? Stel jezelf dan eens de vraag of je dat voor jezelf doet of voor de ander? Wat wil jij zelf echt? Wat is voor jou belangrijk? Bekijk het leven eens vanuit de ogen van een kat.... speel als je daar zin in hebt, ga zitten als je moe bent, en ja, ook als je niet moe bent maar daar gewoon nood aan hebt... Eet wat je nodig hebt, ga op onderzoek als je voelt dat het tijd is om je te ontplooien. Luister goed naar jouw noden want diep vanbinnen weet jijzelf het beste wat die zijn en niet de mensen om je heen die, met de beste bedoelingen, hun goede raad opdringen! Het gaat tenslotte om jouw leven...???.

GO WITH THE FLOW

Geplaatst op 26 januari, 2019 om 7:05 Comments reacties ()
Terwijl wij mensen de hele dag hollen en slechts af en toe tijd maken voor onszelf, staan deze vrienden (of vriendinnen) gewoon in de wei. (FOTO VAN LAMA'S) Terwijl ik deze notitie schrijf, staan ze er waarschijnlijk nog steeds.....Ondertussen zijn er nog meer mensen langsgekomen die ze eens goed bekeken hebben (want ja, ik voelde me best wel bekeken toen ik ze vastlegde) Misschien hebben ze daar zelfs onderling plezier in. Want die wandelaars, mezelf inclusief, zijn ondertussen weer verder gegaan met de orde van de dag. Zij mogen daar de rest van de dag gewoon zijn...Ze zijn niet bezig met wat gisteren was of met wat morgen zal zijn! Zij leven enkel in het NU en vertrouwen erop dat ze straks weer eten krijgen, dat er voldoende gras is om tussendoor te grazen, dat de regen weer overgaat in zon... Sta jij weleens stil bij wat NU voor jou betekent?

CIRCLE OF LIFE

Geplaatst op 25 januari, 2019 om 20:05 Comments reacties ()
Iedereen leeft zijn eigen leven en iedereen tracht dit te doen vanuit zijn eigen goeddunken! Voor de ene kan het niet snel genoeg gaan, de ander neemt graag uitgebreid zijn tijd....Volg je eigen tempo, alleen dan haal je voldoening uit datgene je wil bereiken! Het heeft geen zin om de sneltrein te nemen als je liever te voet gaat omdat je dan meer van het landschap ziet. De reis ergens heen is soms veel belangrijker dan de bestemming...Niemand kent zijn uiteindelijke bestemming...De ene dag kan het voor jou héél duidelijk zijn, de volgende staat alles op zijn kop en moet je van voor af aan opnieuw beginnen....Vertrouw erop dat het leven voor jou het juiste op het juiste moment in petto heeft! Je groeit elke dag...Elke gebeurtenis in je leven heeft zin en wil je iets duidelijk maken! Zorg ervoor dat je alert bent en ziet wat het leven jou te bieden heeft..... Waar sta jij vandaag bij stil?

VEILIG PLEKJE

Geplaatst op 24 januari, 2019 om 8:00 Comments reacties ()
Veilig plekje Rouw Voorbij Rouw�?·Donderdag 24 januari 2019 Waar is jouw veilig plekje? Hoog en droog zoals het vogeltje in een huisje. Op deze manier heb je een overzicht over alles wat er rondom je gebeurt maar zien ze jou niet...Behalve degene die je willen zien! Zij die je echt kennen en je waarderen om wie je bent, weten je ook hoog en droog te vinden maar zij die niet willen kijken zullen je niet zien...Hoe belangrijk is het echter om door iedereen (graag) gezien te worden? Trek je je graag terug waar niemand je ziet en je ongestoord je gang kan gaan? Doe je dat dan omdat je graag op jezelf bent of omdat je niet graag in de belangstelling staat? Heb je nood aan dat kleine plekje voor jezelf waar je helemaal tot rust kunt komen? Ga er dan voor en eis dat plekje op. Iedereen heeft er van tijd tot tijd nood aan maar het is wel aan jou om dat plekje te vinden en ervan te genieten als je er bent! Jouw veilige plekje waar je helemaal jezelf mag zijn...â?¦.

JOUW SPOOR

Geplaatst op 23 januari, 2019 om 11:30 Comments reacties ()
Ik wandel zo ongeveer elke ochtend in een prachtig stukje natuur niet ver van ons huis! ZIE FOTO ROUW EN VERLIES Toen ik vanmorgen dit beeld zag, kwamen er allerlei vragen bij me op die ik bijzonder graag met jullie wil delen: Zoals je ziet zijn er meer sporen en niet allemaal mooi naast elkaar of achter elkaar maar gewoon kris kras door elkaar heen....kleine, iets grotere en grote afdrukken....Maar welk spoor zou het jouwe kunnen zijn? Volg jij het pad van je hart? Loop je je eigen weg of misschien die van een ander? Laat je een te kleine afdruk achter omdat je je het liefst onzichtbaar wil maken? Neemt jouw afdruk net héél véél plaats in omdat je je anders voordoet dan je werkelijk bent? Kortom, laat je een ander spoor na dan je eigenlijk zou willen? Misschien komt dat wel omdat er iets in je leven gebeurd is, dat je zodanig van de wijs heeft gebracht, dat je niet meer de persoon bent die je ooit was.... Wie ben je eigenlijk of wie zou je willen zijn? Sta je hier weleens bij stil? Het kan zijn dat ingrijpende gebeurtenissen in jouw leven je koers zodanig gewijzigd hebben dat je even helemaal niet meer weet welke kant je op moet...om nog maar te zwijgen van hoe groot jouw afdruk mag zijn! Weet dat jij ten allen tijden dit zelf in de hand hebt en dat jij alleen er iets aan kan doen!!! Welke stap zet jij vandaag?

Rss_feed